Retro kök

Vi bygger och designar ditt retro kök helt efter dina behov, önskemål och förutsättningar. Kontakta oss för ett gratis hembesök.

Retro kök från Kålltorps kök

Ett retro kök är ett kök som har en vintage eller vintageinspirerad stil, ofta med inspiration från 1950-talet eller 1960-talet. Retroköket ger en känsla av charm och personlighet till ett hem, och kan skapa en trevlig och avslappnad atmosfär.

Välkommen att boka ett hembesök så berättar vi mer.

Retro kök - Träringen.

Retrokök med snabelhandtaget på luckorna & ett klassiskt lådhandtag i ticka-stil som går perfekt ihop med varandra. Så här såg ofta dem pastellfärgade köken ut på 50-60talet.

Retro kök - Barkspadesgatan.

Ett grönt retrokök i sann anda. Stommar och lådor i massiv klarlackad furu. Bänkskivor i rostfritt stål med uppvikt bakkant. Köksön med den klassiska Virrvarr Silver med ek-kantlist.

Retro kök - Doktor Bex Gata

Detta röda retrokök bjuder in till en varm och nostalgisk atmosfär, där livfulla färger blandas med klassiska designelement för en tidlös köksupplevelse

Grönt retro kök

Detta gröna retrokök kombinerar en mjuk pastellnyans med klassisk design, framhävande av den eleganta Natursten Carrara Marmorns skönhet både på vägg och bänkskiva

Ett klassiskt retro kök är både snyggt och hållbart

Funderar du på ett nytt kök i retro stil? Retro kök, som även kallas funkiskök finns i flera olika stilar och färger.

Designen av retroköket handlar om att föra tillbaka gammaldags charm med moderna uppdateringar.

Om du är intresserad av ett retrokök hjälper vi dig gärna att utforma det perfekta köket för ditt hem. Kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

 

Våra retro kök

Retroköket är en unik design som under de senaste åren har populariserats av den skandinaviska stilen. Den här typen av utrymme tar sin utgångspunkt i 50- och 60-talen, 

Vi skräddarsyr våra retro kök efter dina behov, så oavsett om du letar efter ett roligt och funkigt kök eller ett mer praktiskt utrymme kan vi hjälpa dig att skapa det perfekta retroköket för ditt hem.

För mer information om retrokök eller för att boka in en konsultation, kontakta oss idag!

Boka ett kostnadsfritt hembesök idag

Vi kan utforma och installera ett vackert, skräddarsytt retro kök som är anpassat efter dina specifika behov och krav.

 

Vi jobbar bara med kvalitetsleverantörer i allt ifrån köksdesign till val av hantverkare och tar ansvar för hela köksrenoveringen – från ritning till färdigt kök. Välkommen att boka ett hembesök så berättar vi mer.

Få inspiration från andra kök som vi har levererat

Träslagen vi jobbar med är främst ask, björk, ek, furu, & valnöt. Träköken finns i ett flertal olika behandlingar och toner

På vackra Sofiagatan i Strömmensberg hittar ni detta fantastiska träkök med bänkskivor i den omåttligt populära kalkstenen Jura grå. Kontrasten mellan de olika materialen trä, kalksten och det vita överskåpen skapar en läcker dynamik.

Minimalistikt, modernt, svensktillverkat kvalitetskök

Ett snyggt ramkök levererat  till en lägenhet på Stigberget i hjärtat av Majorna i Göteborg. Distanslister på 19 mm sitter runt skåpen för att få en klassisk men modern känsla. Köket har en varmgrå kulör (NCS S 1502-Y) som harmonierar perfekt med en 20 mm komposit.

Våra luckor på IKEA Metodskåp i denna greiga kulör från Jotun som heter Misty Shadow 10578

På en höjd mitt emellan stad och  natur hittar vi detta lantliga träkök där vår kund valt en fin Jotun-kulör på luckorna tillsammans med vackra kalkstensskivor från Portugal.

Fyra steg till ett nytt kök

Boka ett hembesök

Är ni ute efter en helrenovering av ert kök eller ett luckbyte på befintliga stommar? Mejla eller ring och berätta om era kökstankar så bokar vi ett kostnadsfritt hembesök.

Möt och planera

Vi mäter och gör de första skisserna med papper, penna och linjal för att därefter kunna göra en 3D-ritning. Vi ger råd och har med oss visningsluckor och bänkskivor i det material som önskas.

Beställa produkter

När ni är nöjda med utformningen och gjort era val skriver vi ett kontrakt med en leveranstid och påbörjar därefter beställning och produktion av ditt nya kök.

Färdigställa

Köken levereras normalt inom c:a 8 veckor efter beställning, antingen färdigmonterade eller som platta paket. Vi rekommenderar gärna våra erfarna hantverkare, men ni kan självklart välja att ta ansvar för monteringen själva.

Vi återkommer till dig med förslag på tid inom 24 timmar. Ett första hembesök är alltid kostnadsfritt. Vi utför köksrenoveringar i Göteborg, Lerum, Alingsås, Partille, Kungälv, Stenungsund, Kungsbacka, Varberg, Borås m.fl.